Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan bedankt briefschrijfster met persoonlijk belletje

31 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry, heeft Labour-politica Holly Lynch persoonlijk opgebeld om haar te bedanken. Lynch had Meghan een open brief geschreven om haar te steunen in de strijd tegen de Britse tabloids. De brief werd ondertekend door 72 vrouwelijke parlementsleden, van alle politieke gezindten.

Lynch deelde de brief dinsdag op social media. Daarin beloven de vrouwen de middelen die ze tot hun beschikking hebben te gebruiken om ervoor te zorgen dat de kwetsende verhalen stoppen. De politica vertelt aan ITV News dat ze woensdag door Buckingham Palace werd benaderd.

"Ik kreeg een belletje. Het was Buckingham Palace met de vraag of ik beschikbaar was om de hertogin van Sussex te woord te staan", aldus Lynch. "Ze belde om mij en de andere vrouwelijke parlementsleden te bedanken omdat we met de brief zeiden 'wij als vrouwen in openbare ambten begrijpen absoluut wat ze doormaakt'."

Uitdagingen

Volgens Lynch was Meghan blij met de brief. De hertogin zei dat ze, net als Lynch, ook een 'nieuwe' moeder is. Zodoende bespraken ze de uitdagingen om in de publieke belangstelling te staat en kinderen te hebben.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De parlementsleden stellen in de open brief dat er dikwijls "onsmakelijke en misleidende" verhalen worden opgetekend in verschillende nationale kranten, die "een inbreuk op uw privacy vormen en verdeeldheid zaaien, voor zover wij kunnen zien zonder goede reden. We verwachten dat de nationale media de integriteit hebben om te weten wanneer een verhaal van nationaal belang is en wanneer het zonder duidelijke reden een vrouw omlaag probeert te halen."

Aanval

Harry en Meghan openden recent de aanval tegen de Britse tabloids. Tegen verschillende kranten zijn juridische stappen ondernomen. Prins Harry sprak onder meer over een campagne "om valse en opzettelijk denigrerende verhalen" over hen te verspreiden. Hij noemde het "pesten" en vreesde dat "de geschiedenis zich herhaalt", een verwijzing naar het overlijden van zijn moeder, prinses Diana. Ook zij werd belaagd door de pers.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--