Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan: "Het is goed om weer thuis te zijn"

16 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Het gezegde 'oost west, thuis best' gaat zeker wel op voor Meghan. De Amerikaanse echtgenote van de Britse prins Harry keerde dit jaar terug naar haar thuisland en is daar - ondanks een roerige start - blij mee.

De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die in mei door politiegeweld om het leven kwam, hakte er bij Meghan in het begin nog wel in. Het systematische racisme was nog altijd aan de orde van de dag in de Verenigde Staten. "Maar dat verdriet veranderde in een gevoel van inspiratie omdat ik zie dat het tij keert", zei Meghan vrijdagavond tijdens een top van The 19th*, een nieuwsorganisatie waar voornamelijk vrouwen werken.

"Vanuit mijn standpunt is het niet nieuw om de stroom van racisme en onbewuste vooroordelen waar te nemen", zei Meghan, die zelf opgroeide in Los Angeles. "Maar ik denk dat de veranderingen die nu bewerkstelligd worden iets is waar ik onderdeel van wil zijn en waarbij ik mijn stem wil laten horen. Dus ja, het is goed om weer thuis te zijn."

Santa Barbara

Afgelopen maart verhuisden Harry en Meghan met hun zoontje Archie naar de Verenigde Staten. Het gezin verruilde onlangs de stad Los Angeles voor de Californische kustplaats Santa Barbara. Daar heeft het koppel een villa gekocht.

De woordvoerder van het paar liet deze week weten dat ze van plan zijn daar te blijven. Hij vroeg de pers om hun privacy te respecteren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--