Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan maakt Brits modemagazine

29 juli 2019 · Leestijd 2 min

De hertogin van Sussex is gasthoofdredacteur van de Britse uitgave van Vogue. Meghan heeft meegewerkt aan het septembernummer van het blad, de belangrijkste editie van het jaar voor modemagazines.

Er gingen al langer geruchten dat de hertogin aan de slag zou gaan voor Vogue. Eerder schreven diverse media dat zij een maandelijkse column zou gaan schrijven voor het blad. Zondag maakten een woordvoerder van de Britse koninklijke familie en de uitgever van Vogue bekend dat het om een gasthoofdredacteurschap ging.

Niet alleen Meghan, maar ook haar echtgenoot Harry werkte mee aan het septembernummer. De prins interviewde voor het blad biologe en onderzoeker Jane Goodall. Meghan ging voor het magazine in gesprek met de voormalige Amerikaanse First Lady Michelle Obama.

cover-vogue.jpg

Meghan, hertogin van Sussex, heeft maandenlang in het diepste geheim aan 'haar' Vogue gewerkt. Edward Enninful, hoofdredacteur Britse Vogue, doet op de website van het tijdschrift uit de doeken dat hij en Meghan elkaar al in januari spraken over het septembernummer. De hertogin was toen nog in verwachting van haar eerste kind. Zoontje Archie kwam begin mei ter wereld. "Vanaf het begin hebben we het over de cover gehad, of zij erop zou moeten staan of niet", zegt Enninful.

Meghan koos er zelf voor niet te poseren voor Vogue, omdat dat "opschepperig" over zou kunnen komen. In plaats daarvan richt de hertogin van Sussex de schijnwerpers op vijftien vrouwen die ze bewondert. Het zestiende vakje op de cover staat voor een spiegel, een idee van Meghan, waarmee ze de lezers wil aanmoedigen om het beste in henzelf boven te halen.

Sproeten

De 74-jarige fotograaf Peter Lindbergh werd gekozen voor de shoots van de coverfoto's. Hij kreeg van Meghan veel ruimte, de hertogin had maar één eis. "De instructies van de hertogin waren duidelijk: ik wil sproeten zien!" Meghan vertelde eerder al eens dat ze het verschrikkelijk vindt als haar sproetjes verdwijnen bij de nabewerking van foto's.

Het laten zien van sproeten was voor Lindbergh, die in januari 1990 de beroemde zwart-wit Vogue-cover met naturel supermodellen maakte, overigens geen enkel probleem. "Ik ben dol op sproetjes!"

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--