Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan schrijft brief aan Amerikaans Congres

21 oktober 2021 · Leestijd 4 min

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft via een persoonlijke brief aan het Amerikaans Congres gepleit voor betaald ouderschapsverlof na de geboorte van een kind. Meghan richtte het schrijven aan Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en Chuck Schumer, de meerderheidsleider van de senaat. Dit meldt Entertainment Tonight.

De brief werd via sociale media openbaar gemaakt door Paid Leave For All, de nationale campagne die gevoerd wordt voor betaald ouderschapsverlof. "Ik ben geen gekozen politicus, maar net als vele anderen een betrokken bewoner en vooral ouder. En omdat u en uw collega's uit het Congres een rol spelen in het vorm geven van familiesituaties voor de komende generaties, schrijf ik u, mede namens miljoenen Amerikanen, deze brief. Het is voor mij als moeder heel belangrijk om me sterk te maken voor deze zaak", aldus Meghan.

Ze vervolgt: "Door de pandemie hebben miljoenen vrouwen de afgelopen 20 maanden hun werk moeten verlaten door thuis te zorgen voor de kinderen, die ook niet meer naar school konden. Elke moeder of ouder moet de keuze maken of ze thuis present zijn of een betaalde baan hebben. En die opoffering heeft harde consequenties. Ik heb zelf altijd vanaf mijn 13e jaar gewerkt en gespaard waar dat mogelijk was, maar zelfs dat was een luxe omdat het voor mij een kwestie was van mijn huur betalen en benzine voor mijn auto te kopen. Zo is de situatie niet voor iedereen."

"In juni hebben mijn man en ik ons tweede kind verwelkomd en net als elke andere ouder waren we in de zevende hemel, maar werden we ook heel erg overvallen door het werk dat een tweede kind met zich meebrengt. Wij waren in de gelegenheid om onze tijd te nemen als familie en hoefden ons geen zorgen te maken over terugkeren naar werk. En dat zou geen enkele familie hoeven te doen. Niemand zou moeten hoeven kiezen tussen kind en werk, tussen familie en een loonstrook."

Volgens de hertogin zou betaald verlof een nationaal recht moeten zijn en dienen families boven de politiek gezet te worden. "Als je zorgt voor je kind, dan zorg je voor je gemeenschap en daarmee dus voor het land. Namens mijn familie, Archie, Lili en Harry, wil ik u bedanken voor het lezen van deze brief. Ik vraag u om dit belangrijke moment niet voorbij te laten gaan", aldus Meghan.

De brief die Meghan aan het Amerikaans Congres heeft geschreven waarin ze zich hard maakt voor betaald ouderschapsverlof na de geboorte van een kind is op sociale media wisselend ontvangen. Het schrijven werd via Twitter gedeeld door de organisatie Paid Leave For All.

"Hoewel ik het eens ben met de strekking van dit verhaal, dat ouders betaald verlof zouden moeten krijgen om tijd met hun pasgeborene door te brengen, heb ik er veel moeite mee 'vertegenwoordigd' te worden door Meghan. Zij claimt in haar brief namens 'miljoenen Amerikanen te spreken', iets wat mij nogal tegen de borst stuit. Want heeft ze daadwerkelijk met al die miljoenen Amerikanen gesproken voordat ze dit claimde? In elk geval niet met mij. Daarbij is dit vraagstuk al lang geleden in gang gezet door het Congres en komt het een beetje over alsof zij nu wil meeliften op de hype", aldus een volger.

Een ander zegt: "Waarom denkt deze vrouw enige invloed te hebben en op basis waarvan? Ze wil geen koninklijke rol meer vervullen maar ondertekent haar brieven nog altijd als Hertogin van Sussex. Als je dan toch zo graag gezien en gehoord wil worden, doe dat dan op eigen kracht en naam, maar doe dat niet langer met de titel die je verkregen hebt omdat je met een prins bent getrouwd die afkomstig is uit een instituut waar je een hekel aan hebt. Dat is meten met twee maten."

Een aantal volgers is het eens met Meghan dat er iets moet veranderen in het Amerikaanse systeem, maar ziet dat niet snel gebeuren. "Wat dat betreft loopt Amerika hopeloos achter op de rest van de wereld en dat is al jaren zo. Dat kun je niet zomaar veranderen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--