Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan spoort Amerikanen aan om te gaan stemmen

21 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft haar vriendin Michelle Obama de helpende hand geboden door mee te doen aan het initiatief 'When All Women Vote', dat mede door de voormalige first lady van de Verenigde Staten wordt gedragen.

Via een videogesprek spoorde Meghan de Amerikanen, en in het bijzonder vrouwen, aan om op 3 november naar de stembus te gaan. Op die dag kan Amerika stemmen op de Democratische presidentskandidaat Joe Biden of op de huidige Republikeinse president Donald Trump.

"Je stem kunnen uitbrengen is iets heel bijzonders en vooral belangrijk. Door middel van je stem uitbrengen eer je de mensen die daar vroeger zo hard voor gestreden hebben en bescherm je de personen die na jou komen. Want dat is waar een gemeenschap om draait en waar deze verkiezing om gaat. We hebben nog maar 75 dagen te gaan tot de verkiezing en hoewel dat heel dichtbij lijkt, is er nog veel werk aan de winkel", aldus Meghan.

Meghan maakte zich vooral druk om vrouwen die om uiteenlopende redenen nog steeds niet in staat zijn om te stemmen. "Dat is gewoon niet oké, al deze stemmen moeten gehoord en geteld worden. Als wij geen onderdeel zijn van de oplossing, dan zijn we onderdeel van het probleem."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--