Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan vraagt 40 minuten vrijwilligerswerk aan 40 vrienden

5 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft woensdag op haar veertigste verjaardag een nieuw initiatief gelanceerd. Met de actie 40x40 moedigt ze mensen aan om een ander of een liefdadigheidsinstelling 40 minuten te helpen.

Tijd is volgens Meghan een van de belangrijkste en waardevolle cadeaus die je kan geven, zeker als het kan bijdragen aan verandering. "Met dat laatste punt, en met mijn veertigste rondje om de zon in gedachten, vroeg ik me af: wat zou er gebeuren als we allemaal 40 minuten zouden besteden aan het helpen van iemand anders of het begeleiden van iemand in nood? En wat zou er dan gebeuren als we onze vrienden zouden vragen hetzelfde te doen?"

Lees verder onder de video waar ook Harry jonglerend in voorbij komt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De echtgenote van de Britse prins Harry heeft veertig activisten, atleten, artiesten en wereldleiders gevraagd om mee te doen aan de actie. Onder anderen zangeres Adele, ontwerpster Stella McCartney, schrijver Deepak Chopra en dichteres Amanda Gorman hebben zich bij de actie aangesloten.

"Als je in staat bent, doe alsjeblieft mee op een manier die voor jou goed voelt", vraagt Meghan op de website van haar stichting Archewell. "De tijd die je doneert, kan bijdragen aan een wereldwijde kettingreactie en echt iets betekenen in onze gemeenschappen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--