Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan vraagt om uitstel van zaak tegen tabloids

28 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Meghan heeft een verzoek ingediend om haar rechtszaak tegen uitgeverij Associated Newspapers uit te stellen. Haar advocaten zullen donderdag tijdens een hoorzitting toelichten waarom de zaak, die gepland staat in Londen voor januari, in hun ogen moet worden verplaatst. Dat melden Britse media.

De hertogin van Sussex klaagde de uitgeverij aan omdat de Britse krant Mail on Sunday vorig jaar februari een 'vertrouwelijke en persoonlijke' handgeschreven brief die zij stuurde naar haar vervreemde vader Thomas Markle publiceerde. Daarmee schonden Mail on Sunday en MailOnline Meghans privacy, stelde Meghan in rechtbankdocumenten.

Delen van die brief staan ook in het boek Finding Freedom, dat in augustus verscheen. Een rechter oordeelde vorige maand dat het boek gebruikt mag worden in de zaak. Dat hadden de advocaten van Associated Newspapers verzocht na hardnekkige geruchten dat het koppel had meegewerkt aan het boek. Dat zou volgens hen aantonen dat Harry en Meghan, die ontkennen eraan te hebben meegewerkt, de brief al publiekelijk wilden maken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--