Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghans eerste kinderboek ligt in de winkels

8 juni 2021 · Leestijd 3 min

Het eerste kinderboek van Meghan, de vrouw van prins Harry, ligt vanaf dinsdag in de winkels. De hertogin van Sussex heeft ook het audioboek van The Bench ingesproken. Het boek gaat over de bijzondere relatie tussen een vader en zoon, gezien door de ogen van een moeder.

Het boek is voortgevloeid uit een gedicht dat Meghan in 2019 als vaderdagcadeau aan Harry gaf, een maand na de geboorte van hun zoontje Archie.

Illustrator Christian Robinson maakte de tekeningen bij het verhaal. Met hem werkte de hertogin nauw samen, zo zei ze eerder in een persbericht over The Bench. Op de tekeningen moesten vaders en zoons uit alle lagen van de bevolking staan. "Representatie was erg belangrijk voor me en Christian en ik hebben goed samengewerkt om deze speciale band door een inclusieve lens weer te geven." Een van de illustraties in The Bench is over Harry en Archie. 

Hoewel het haar eerste boek is, heeft Meghan wel al ervaring met schrijven. De voormalig actrice had voor haar huwelijk met Harry een eigen lifestyleblog. Verder was de hertogin in 2019 gasthoofdredactrice van de Britse editie van modeblad Vogue. Dat nummer was het bestverkochte van het afgelopen decennium.

Ook Lili 'te zien' in het boek

Hoewel prins Harry en zijn vrouw Meghan nog geen foto hebben gedeeld van hun kersverse dochter Lili, staat het meisje al wel in het kinderboek van haar moeder. In het boek is een illustratie van haar te zien, schrijven Britse media.

Op de tekening houdt Meghan, gehuld in een een wit T-shirt en spijkerbroek, de baby vast. Ook Lili's grote broer Archie (2) en vader Harry staan getekend in het kinderboek.

Het eerste boek van de hertogin van Sussex gaat over de bijzondere relatie tussen een vader en zoon, gezien door de ogen van een moeder. The Bench is voortgevloeid uit een gedicht dat Meghan in 2019 als vaderdagcadeau aan Harry gaf, een maand na de geboorte van Archie. Illustrator Christian Robinson maakte de tekeningen bij het verhaal.

Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor, zoals haar volledige naam luidt, werd vrijdag geboren in het Santa Barbara Cottage Ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Harry en Meghan maakten de komst van hun tweede kindje zondag bekend.

Wisselende kritieken

De eerste recensies op het boek van Meghan zijn zowel positief als negatief. The Times roemt de tekeningen van illustrator Christian Robinson maar stelt dat een goed kinderboek schrijven moeilijker is dan het lijkt. De verhaal is meer een zelfhulphandleiding voor ouders dan om kleine kinderen te entertainen, vindt recensente Alex O'Connell. "Het mist de cruciale ingrediënten voor een succesvol boek voor deze leeftijdsgroep: een goed verhaal en een basisritme."

Ook The Telegraph is niet enthousiast en geeft The Bench slechts één van de vijf sterren. "Het eerste kinderboek van de hertogin is een en al saaie opvoedingswijsheid en geen verhaal. Het is moeilijk voor te stellen dat een kind dit leuk vindt."

The Evening Standard is veel positiever. Emily Phillips prijst Meghan voor haar liefdevolle schrijfstijl. Hoewel soms een beetje te sentimenteel "roerde het haar moederhart tot tranen toe. Ik kijk ernaar uit om te lezen wat Meghan in petto heeft voor Lili Diana", zo sluit ze haar recensie af.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--