Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mette-Marit maakt reis naar Caïro

26 januari 2024 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprinses Mette-Marit is op reis naar Egypte. Ze is naar de hoofdstad van het land afgereisd om het Noorse gastlandenprogramma en een Noors paviljoen op de internationale boekenbeurs te openen.

Noorwegen is dit jaar gastland op de boekenbeurs in Caïro, waar jaarlijks miljoenen bezoekers naartoe komen. Het is ook niet gek dat kroonprinses Mette-Marit in Caïro is voor de boekenbeurs, want ze staat bekend om haar interesse in literatuur.

Op bezoek in Caïro

Kroonprinses Mette-Marit sprak bij de opening van het gastlandenprogramma. In haar toespraak benoemde ze het belang van lezen in moeilijke tijden. "Lezen over het leven van anderen verdiept ons begrip, vergroot ons vermogen tot empathie en laat ons zien dat anderen onze gedachten en gevoelens delen."

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook leuk om te lezen: Prachtig! 10x de mooiste opgestoken kapsels van prinses Mette-Marit

De kroonprinses bracht ook een bezoek aan medewerkers van de Verenigde Naties en internationale vrijwilligersorganisaties die onlangs humanitaire missies in Gaza hebben uitgevoerd. Met de medewerkers ging ze in gesprek over hun ervaringen en indrukken uit Gaza en het werk om humanitaire hulp te verzorgen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--