Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit: 'Haakon vond het fantastisch om thuis te zijn'

6 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De coronacrisis is op een bepaalde manier ook een zegen geweest voor de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit en hun kinderen. Het gezin heeft nu veel meer tijd met elkaar doorgebracht, vertelde Mette-Marit maandag tijdens een boekpresentatie in de nieuwe bibliotheek van Oslo.

Mette-Marit praatte met auteur Geir Gullikssen over zijn nieuwe roman Bli snill igjen, maar ook over zaken als genderrollen en identiteit, die terugkeren in het boek.

Gullikssen zei tegen Mette-Marit dat hij het fijn vond dat hij dankzij de coronacrisis meer tijd door kon brengen met zijn gezin. "Mijn man heeft dat ook zo ervaren", zei de kroonprinses volgens Noorse media. "Hij vond het fantastisch om thuis te zijn."

Volgens Mette-Marit heeft de samenleving zich door de jaren heen zo ontwikkeld dat werkenden hun kinderen eigenlijk maar weinig zien en veel meer tijd met hun collega's doorbrengen. "Het was alsof we terug in de tijd gingen", vond de echtgenote van Haakon, die ook in de zaal aanwezig was. "Ik denk dat het voor veel mensen die er mee worstelden heel goed is geweest."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--