Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit roept hulp in van 850 schoolkinderen

17 januari 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen heeft donderdag samen met schoolkinderen uit Oslo zo'n 6000 boeken verplaatst naar de nieuwe Deichman Bjørvika-bibliotheek. De kroonprinses haalde de boeken uit de oude bibliotheek Hammersborg.

De deuren van de nieuwe bibliotheek gaan in maart open, dus het proces van boeken verplaatsen is hard aan de gang. Mette-Marit riep de hulp in van zo'n 850 kinderen. De kinderen hadden ieder een speciaal rugzakje waarin ze de boeken stopten, waarna ze met zijn allen op de trein stapten. Bij het eindstation werden ze verwelkomd door de prinses, waarna de boeken hun nieuwe thuis kregen.

Literatuur

De kroonprinses is beschermvrouwe van de Noorse bibliotheken. Ook is ze een belangrijk ambassadeur van Noorse literatuur in het buitenland, en ging dan ook in oktober naar de Frankfurter Buchmesse met een speciale Literatuurtrein. "Velen van ons hebben ervaren dat literatuur helpt om antwoorden te vinden op de grote vragen van het leven", zei ze toen in de Duitse media. "Wanneer je leest, leer je veel over de maatschappij, over anderen en over jezelf."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--