Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moet je zien! Frederik achter de naaimachine

15 maart 2022 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik van Denemarken heeft zich dinsdag nuttig gemaakt voor de jaarlijkse Royal Run. De prins kroop achter de naaimachine en zette de medailles van het sportevenement in elkaar. Deze zijn gemaakt van gerecyclede acrylplaten en worden gedragen in een medaillelint van gerecycled plastic uit plastic flessen. De troffeeën worden dus op een nieuwe en duurzame manier geproduceerd.

Op 6 juni dit jaar zullen de deelnemers van de Royal Run de finish behalen. Het sportevenement wordt gehouden in de zes speelsteden: Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved en Kopenhagen / Frederiksberg en op Bornholm. Tot op heden hebben ruim 62.000 enthousiaste deelnemers zich aangemeld.

De Royal Run wordt sinds 2018 gelopen. In dat jaar werd kroonprins Frederik vijftig jaar Ter ere van zijn verjaardag werd de Run bedacht. Het idee erachter is dat bewegen gezond is voor iedereen. Het gezin van Frederik was tijdens eerdere edities ook van de partij. Kroonprinses Mary en de kinderen liepen graag een rondje mee.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--