Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In beeld! sportief weekend voor trotse Deense koninklijke familie

25 juli 2022 · Leestijd 2 min

Het was voor de Deense koninklijke familie volop genieten! Hun landgenoot Jonas Vingegaard won de Tour de France en daar zijn ze hartstikke trots op. Dat was op hun sociale media meer dan duidelijk te zien!

De Deense koningin Margrethe (82), Benedikte (78) en Anne-Marie (75) hebben zaterdag met veel belangstelling gekeken naar de voorlaatste etappe van de Tour de France. In het zomerverblijf van de familie, Gråsten Slot in Jutland, volgden de drie de verrichtingen van hun landgenoot Jonas Vingegaard op de voet. De wielrenner stelde zaterdag in een individuele tijdrit zo goed als zeker de eindoverwinning vast

Benedikte Margrethe Anne-marie kijken naar tour de france Jonas Vingegaard

De finish van die rit was in de buurt van Château de Cayx, het kasteel van de koningin dat vaak wordt gebruikt als zomerverblijf. Joachim, Marie en kinderen Felix, Henrik en Athena moedigden de fietsers aan. "Voor alle Denen was de tour van dit jaar iets speciaals en net als zoveel anderen juichen we extra hard voor Jonas Vingegaard, die Deense sportgeschiedenis schrijft", staat bij de foto, waarop het gezin zomers gekleed is. Joachim mocht na afloop de gele trui overhandigen aan de 25-jarige Vingegaard, die zondag de eerste Deense wielrenner sinds 1996 zal worden die de Tour wint.

De Deense kroonprins Frederik heeft zijn landgenoot Jonas Vingegaard zondag met alle egards ontvangen op de eindstreep van de Tour de France in Parijs. Hij was er als de kippen bij om de wielrenner te feliciteren met de eindoverwinning van de beroemde wielerkoers.

Frederik bij Jonas Vingegaard

"Van een historisch Grand Départ in Denemarken tot ritzeges van Magnus Cort, Mads Pedersen, Jonas Vingegaard en nu een fantastische finish op de Champs-Élysées, waar we de winnaar van de Tour 'Le Grand Danois' Jonas Vingegaard konden vieren", schrijft Frederik bij een foto waarop hij samen met de geletruidrager en zijn gezin poseert. "Zijn energie, sportiviteit en wilskracht tijdens de Tour de France van dit jaar was uitzonderlijk om te zien." "Gefeliciteerd met de overwinning en bedankt voor de geweldige ervaring die het gevecht om de trofee ons allemaal heeft gegeven in de maand juli", stelt Frederik.

ANP/DET DANSKE KONGEHUS

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--