Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Monaco verliest kleurrijk lid van de prinselijke familie

11 juni 2020 · Leestijd 2 min

De prinselijke familie van Monaco heeft donderdag een vooraanstaand en kleurrijk lid verloren: barones Elisabeth-Anne de Massy. De nicht van prins Albert overleed op 73-jarige leeftijd in het Prinses Grace-ziekenhuis in het vorstendom.

Elisabeth-Anne de Massy met haar neef prins Albert en tennisser Rafael Nadal, 23 april 2017.
Elisabeth-Anne de Massy met haar neef prins Albert en tennisser Rafael Nadal, 23 april 2017.

Het Monegaskische hof heeft laten weten dat de inwoners vanaf zaterdag afscheid kunnen nemen van Elisabeth-Anne in de kapel van het paleis. In de loop van volgende week worden mededelingen gedaan over de uitvaart, waarvan de mis zal plaatsvinden in de kathedraal van Monaco.

De in 1947 geboren barones was de dochter van prinses Antoinette, de oudere zus van Alberts vader vorst Rainier III. Elisabeth-Anne was in 1956 bruidsmeisje bij het huwelijk van Rainier met de Amerikaanse filmster Grace Kelly. Ze trouwde zelf twee keer en kreeg twee kinderen. Elisabeth-Anne was peettante van prinses Stéphanie, de jongste zus van prins Albert.

Barones Elisabeth-Anne de Massy speelde een belangrijke rol in het publieke en sociale leven van Monaco, met name als voorzitter van de tennisfederatie. Die functie bekleedde ze sinds 1992. Ook was ze sinds 2008 vicepresident van de Monte Carlo Country Club en vertegenwoordigde ze haar neef Albert bij verschillende gelegenheden.

Lees verder onder de foto.

Haar moeder prinses Antoinette (1920-2011) had geheel in lijn met de traditie van het Monegaskische vorstenhuis een tumultueus liefdesleven. Ze trouwde drie keer. Haar drie kinderen werden buitenechtelijk - voor het huwelijk met hun vader Alexandre Noghès in 1951 - geboren. Het huwelijk hield slechts drie jaar stand.

Prinses Antoinette kreeg in 1951 van haar broer Rainier de titel barones de Massy, een naam én titel die haar met de achternaam Grimaldi geboren kinderen ook gingen gebruiken. Antoinette werd niet lang daarna geweerd uit het paleis omdat ze met haar tweede echtgenoot Jean-Charles Rey plannen had gemaakt om Rainier via een coup af te zetten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--