Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mooi! Catherine eert prinses Diana met bijzonder sieraad

3 december 2022 · Leestijd 2 min

Catherine, de vrouw van de Britse prins William, heeft vrijdagavond haar schoonmoeder Diana (1961-1997) geëerd. Dit deed zij door een sieraad van de overleden prinses om haar nek te dragen. Het collier, vol smaragden, droeg prinses Diana op 1 juli 1997, haar 36e en tevens laatste verjaardag.

De prins en prinses van Wales zijn sinds woensdag in de Amerikaanse stad Boston. De belangrijkste reden voor hun bezoek is de uitreiking van de Earthshot Prize, een initiatief van prins William. De awards voor ideeën voor oplossingen voor de klimaatverandering werden vrijdagavond uitgereikt. Prinses Catherine heeft voor de Earthshot Prize een jurk gehuurd. Nieuwswebsite HELLO!, die meldt dat de jurk afkomstig is van het Britse HURR, waar Britten kleding, tassen en accessoires kunnen huren.

Lees verder onder de foto.

Catherine William Earthshot Prize

Even terug naar de zomeravond van 1 juli in 1997. Prinses Diana, de ex-vrouw van kroonprins Charles, is aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Tate Gallery. Niet alleen het Londense kunstmuseum heeft die avond wat te vieren, prinses Diana viert op diezelfde dag namelijk haar 36e verjaardag. 

Lees verder onder de foto.

Prinses Diana 1997

In een zwarte avondjurk, ontworpen door haar goede vriend Jacques Azagury, arriveert zij voor de gala-avond. Om haar nek draagt zij de ketting die we vrijdagavond bij haar schoondochter Catherine zagen.

Bekijk hier een video van Diana's 36e verjaardag.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De vrouw van prins William draagt overigens vaker sieraden van haar overleden schoonmoeder. Zo zien we Catherine regelmatig met oorbellen van Diana. Ook haar verlovingsring is van Williams moeder geweest. 

verlovingsring Diana

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--