Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mooi: Prins William bezoekt daklozencentrum

19 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prins William is donderdag op bezoek geweest bij een daklozencentrum in Peterborough. Dat laat Buckingham Palace zaterdag weten. Hij nam een kijkje om te zien hoe de gemeenschap heeft samengewerkt om daklozen te helpen tijdens de coronacrisis.

Tijdens de lockdown is de hertog van Cambridge veel in contact geweest met organisaties waar daklozen terecht konden tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk. Nu de lockdown versoepeld is, hoorde hij in levende lijve aan hoe het centrum hard heeft gewerkt om mensen van de straat te houden. Daarbij startte de organisatie ook een project om de opgenomen mensen meteen een dak boven hun hoofd te geven op de lange termijn.

Lees verder onder de foto's.

De prins sprak tijdens zijn bezoek met mensen die gebruik maakten van de diensten van het centrum. Hij vroeg hen naar hun ervaringen tijdens de pandemie, en hoe hun toekomstbeeld eruit ziet. Ook nam William een kijkje in de Garden House, een samenwerking tussen het centrum en de lokale kathedraal. Daar kunnen daklozen elk moment van de dag aankloppen voor een doktersbezoek, een kappersbezoek of gewoon om van de straat af te zijn.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--