Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naam Brits prinsje is bekend

27 april 2018 · Leestijd 1 min

De pasgeboren zoon van prins William en hertogin Catherine heet Louis Arthur Charles. Dat heeft Kensington Palace vrijdag bekendgemaakt.

Prins Louis is de eerste Britse royal die Louis als voornaam draagt. De volledige titel van het jongetje is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins van Cambridge.

Vernoemd
Louis is ook een van de namen die prins William draagt. Hij heet voluit William Arthur Philip Louis. Ook de oudste zoon van William en Catherine heeft de naam Louis meegekregen. Prins George heet namelijk voluit George Alexander Louis.

Arthur en Charles hebben ook een belangrijke betekenis. De baby deelt deze beide namen met zijn opa die voluit Charles Philip Arthur George heet. En Charles zit ook in in de naam van prins Harry, die voluit Henry Charles Albert David heet. Charles zou tot slot ook een verwijzing kunnen zijn naar koning Charles I en koning Charles II.

Het pasgeboren prinsje werd maandag 23 april om 12:01 uur (Nederlandse tijd) geboren in het St. Mary's Hospital in Londen. Prins Louis is vijfde in de lijn van de Britse troonopvolging.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--