Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw officieel galaportret van koningin Margrethe

21 september 2020 · Leestijd 2 min

Het Deense hof heeft maandag een nieuw staatsieportret van koningin Margrethe vrijgegeven. Het portret is gemaakt ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de vorstin in april van dit jaar.

De nieuwe foto is de opvolger van het laatste officiële portret uit 2012. Die staatsiefoto werd destijds gemaakt ter ere van haar 40-jarig regeringsjubileum. Het is een traditie dat de portretten van tijd tot tijd worden vervangen, vaak in verband met speciale evenementen, jubilea of ​​ronde verjaardagen.

Lees verder onder de foto's.

Voor het nieuwe staatsieportret ging koningin Margrethe in zomer van 2020 op de foto. De Deense fotograaf Per Morten Abrahamsen portretteerde haar in de Koepelzaal van Paleis Fredensborg.

Versierselen

De vorstin straalt in een blauwe galajapon met het Ordelint van de Olifant, het portret van Frederik IX's Orde, het Grootcommandeurkruis van de Dannebrog Orde en de borstster van de Olifantenorde.

Daarnaast draagt ​​koningin Margrethe haar Perlepoire-set bestaande uit tiara, ketting, oorbellen en broche met diamanten. Deze juwelenset heeft ze in de loop van de tijd op verschillende officiële galaportretten gedragen. Wil je meer weten over de bijzondere tiara? Lees het hier!

Foto's: Kongehuset.dk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--