Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw portret van de Queen online onthuld

27 juli 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft een videoconferentie gehouden met het Foreign and Commonwealth Office (FCO). De Queen ging digitaal langs om te horen over hoe de afdeling van de Britse overheid, die zich bezighoudt met zaken rond het Gemenebest, is omgegaan met de coronacrisis. En ze kreeg er een bijzonder cadeau te zien...

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Aan het begin van het gesprek werd namelijk een nieuw portret van de koningin onthuld. De FCO liet het maken vanwege zijn langdurige relatie met Elizabeth en de bijdrage die zij heeft geleverd aan de Britse diplomatiek. De koningin heeft op verzoek van de afdeling meer dan honderd landen bezocht en ontvangt nog steeds geregeld wereldleiders en andere afgevaardigden uit landen van het Gemenebest.

Bekijk hier de onthulling van het portret:

Na de onthulling van het portret sprak de koningin over wat de FCO de afgelopen periode heeft gedaan rond het coronavirus. Zo vertelde medewerkster Sanjibita Tariang, via een verbinding vanuit India, hoe ze had geholpen bijna 18.000 Britse reizigers weer veilig thuis te laten komen vanuit India. Ook vertelde Aletheia Bligh-Flower, de leider van het FCO vaccinatieteam, over hoe ze met andere landen samenwerkt voor de ontwikkeling van een coronavaccin.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--