Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe collectie ter ere van 95e verjaardag Elizabeth

27 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth viert 21 april haar 95e verjaardag en de Britse Koninklijke Collectie brengt ter gelegenheid van deze dag enkele speciale stukken uit. De collectie bevat officieel porselein en meerdere decoratiestukken.

Fans van het Britse Koninklijk Huis kunnen ter ere van de verjaardag van Elizabeth onder meer een mok, een pillendoosje en een theekop met schotel aanschaffen. Ook is een hangende decoratie met het hondenras corgi toegevoegd aan de collectie. Corgi's doen al decennia lang dienst als de huisdieren van de koningin.

Het centrale kenmerk van de collectie is het koninklijke wapen boven een krans van rozen, klavers en distels, de nationale emblemen van het Verenigd Koninkrijk, omgeven door rozen. De rozen zijn geïnspireerd op de roze rozen in de East Terrace Garden in Windsor castle. De rozen bloeien in juni, de maand van de officiële verjaardagsvieringen van de koningin.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--