Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe datum voor uitgesteld staatsbezoek aan Griekenland

6 september 2022 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november een staatsbezoek aan Griekenland. Het is de derde keer dat er een datum voor het bezoek is geprikt, nadat de reis eerder om verschillende redenen werd uitgesteld.

Het staatsbezoek is op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou en vindt plaats in Athene en Thessaloniki. Met het bezoek worden "de goede bilaterale betrekkingen tussen beide landen" bevestigd, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag. Tijdens het bezoek is er onder meer aandacht voor de samenwerking op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie en mensenrechten en het partnerschap binnen de Europese Unie.

Het staatsbezoek kon eind 2021 niet doorgaan vanwege de coronapandemie en in maart dit jaar vond het geen doorgang door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.

Over het programma van het staatsbezoek wordt op een later moment meer duidelijk.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--