Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe foto's van dankbare koning Charles en koningin Camilla

8 mei 2023 · Leestijd 2 min

Buckingham Palace heeft maandagavond een nieuwe foto van koning Charles gedeeld. Het gaat om het eerste officiële portret dat van hem is verschenen na zijn kroning. Op de foto draagt Charles de Imperial State Crown, de scepter en de rijksappel. De vorst poseerde voor het portret op de troon. Later op de avond deelde het Britse hof nog drie nieuwe foto's, onder andere van koningin Camilla.

Charles en zijn vrouw koningin Camilla werden zaterdag gekroond in Westminster Abbey in Londen. Zondag werd hun kroning gevierd met een groot concert bij Windsor Castle.

Lees verder onder de nieuwe foto. 

Charles_Camilla_officiële_foto

Koning Charles is iedereen die de afgelopen dagen zijn kroning heeft gevierd dankbaar. De vorst heeft in een bericht iedereen die heeft bijgedragen aan de "bijzondere gebeurtenis" bedankt.

Lees verder onder de nieuwe foto's. 

Charles_officiële_foto
De officiële foto van koning Charles, gekleed in de koninklijke mantel, met de 'Imperial State Crown' op zijn hoofd, de 'Sovereign's Sceptre in zijn rechterhand en de Sovereign's Orb in zijn linkerhand.
Camilla_officiële_foto
De officiële foto van koningin Camilla met de purperen sleep.

"Wij brengen in het bijzonder hulde aan de talloze mensen die hun tijd en toewijding hebben gegeven om ervoor te zorgen dat de vieringen in Londen, Windsor en daarbuiten zo gelukkig, veilig en plezierig mogelijk waren", schrijft Charles, ook namens koningin Camilla. "We bedanken iedereen die thuis, bij straatfeesten en lunches of door vrijwilligerswerk te doen aan de vieringen hebben deelgenomen."

Charles_Camilla_officiële_foto
Een officiële foto na de kroning van koning Charles en koningin Camilla in 2023.

Beeld: @theroyalfamily 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--