Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe foto's van de koning, prinses Beatrix en prinses Amalia

30 april 2023 · Leestijd 2 min

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft zondag drie nieuwe foto's vrijgegeven van koning Willem-Alexander, prinses Amalia en prinses Beatrix. Het is zondag precies tien jaar geleden dat Willem-Alexander koning van Nederland werd.

De nieuwe foto's zijn afgelopen december gemaakt op Paleis Noordeinde. De fotograaf is Gemmy Woud-Binnendijk. De foto's zijn zondag door de RVD verspreid via de website en de sociale media van het koninklijk huis.

Lees verder onder de nieuwe foto's. 

Willem-Alexander, Amalia, december 2022
Willem-Alexander, Beatrix, Amalia, december 2022

Op een van de drie nieuwe foto's zijn Willem-Alexander, zijn moeder en oudste dochter samen te zien. Prinses Beatrix zit daarbij op een stoel, terwijl prinses Amalia en de koning ernaast staan. Op de andere twee plaatjes zijn alleen de koning en zijn troonopvolger samen te zien.

Lees verder onder de foto.

Willem-Alexander, Amalia, december 2022

Uit dezelfde reeks verschenen eerder al foto's ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Beatrix. Zij werd in januari 85 jaar.

Op 30 april 2013 ondertekende de toenmalige koningin Beatrix op het Paleis op de Dam de akte van abdicatie. Daarmee werd Willem-Alexander, tot dan de Prins van Oranje, Koning der Nederlanden. Prinses Amalia werd vanaf dat moment de Prinses van Oranje en de eerste in de lijn van troonopvolging.

abdicatie.jpg

ANP & ©RVD - Gemmy Woud-Binnendijk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--