Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe foto's van jarige kroonprins Frederik

26 mei 2018 · Leestijd 2 min

Zaterdag 26 mei viert kroonprins Frederik van Denemarken zijn vijftigste verjaardag. Dit weekend wordt het groots gevierd. Vanmorgen deelde het hof een nieuwe portretfoto van de kroonprins en een prachtige foto van Frederik met zijn echtgenote Mary en kinderen Christian, Isabella, Josephine en Vincent.

Portret_Frederik.jpg
Kroonprins Frederik heeft samen met zijn vrouw en kinderen, een nieuw portret van zichzelf onthuld.
Kroonprins Frederik heeft samen met zijn vrouw en kinderen, een nieuw portret van zichzelf onthuld.

Royal Run en een schilderij

Na de Royal Run afgelopen maandag, de onthulling van een nieuw schilderij en de opening van een tentoonstelling over zijn leven donderdag, en tal van activiteiten tussendoor, bereikt de viering van de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik dit weekeinde zijn hoogtepunt.

Video - Kinderen van Frederik en Mary aan het woord na Royal Run

Hoe wordt het dit weekend gevierd?

De Deense bevolking kan de jarige toezingen wanneer hij in Kopenhagen rond het middaguur met de familie op het balkon van paleis Amalienborg verschijnt. Mogelijk dat een aantal verjaardagsgasten vanaf de nabijgelegen balkons meekijken, zoals dat eerder het geval was toen koningin Margrethe bij haar 75ste verjaardag de toejuichingen in ontvangst nam.

De verjaardagsvisite zal zich later op de middag moeten omkleden voor het grote galadiner dat koningin Margrethe haar oudste zoon aanbiedt in Christiansborg Slot. Uit alle hoeken van Europa komen de gasten, onder wie koningen en koninginnen, kroonprinsen en kroonprinsessen, familie en vrienden van de jarige.

Koninklijke gasten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aanwezig, evenals het Zweedse koningspaar, de Belgische koning Filip en koningin Mathilde en groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Uit Zweden komen ook kroonprinses Victoria en prins Daniel en kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit maken de oversteek uit Noorwegen. Het niet meer regerende Griekse koningshuis is, als naaste familie, ruim vertegenwoordigd.

Met het diner is het feest nog niet voorbij. Zondag is er een televisieshow rond kroonprins Frederik, waarbij de hele familie aanwezig is. Het spektakel volgt op de documentaire die TV2 een week geleden al uitzond over Frederik. Voor het programma was de kroonprins een jaar lang gevolgd.

Bekijk de feestlijkheden bij Blauw Bloed!

Vanavond komt de uitzending van Blauw Bloed live uit Denemarken! Wij doen verslag van de feestlijkheden van de afgelopen week en van het grote galadiner in Christiansborg Slot. Om 19:30 op NPO2.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--