Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo ziet de nieuwe school van prinses Ariane eruit!

25 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Prinses Ariane begint deze week op haar nieuwe school in het Italiaanse Triëst. Binnen twee jaar hoopt zij op het United World College Adriatic college haar Internationaal Baccalaureaat te halen. Bekijk wat deze school allemaal te bieden heeft!

Het United World College(UWC) heeft in totaal 18 scholen verspreid over vier continenten. Eerder dit jaar behaalde prinses Alexia haar Internationaal Baccalaureaat op het UWC in Wales. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Willem-Alexander, Máxima en Alexia
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de diploma-uitreiking van prinses Alexia in Wales.

De school van prinses Ariane ligt aan de Oostkust van Italië tegen de grens met Slovenië, vlakbij Venetië. Het bijzondere aan de school is dat de campus verspreid ligt over het pittoreske dorpje Duino. Het gebouw kijkt uit over de Adriatische zee. Naast het contact met leerlingen en leraren zal Ariane veel ontmoetingen hebben met bewoners van het dorp. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Castello e panorama

In Duino zal zij samen met haar medestudenten gaan wonen in een van de zes gebouwen. Haar kamer moet ze delen met twee andere studenten, afkomstig uit verschillende delen van de wereld. Naast een slaapkamer beschikken de studenten ook over een 'dagkamer' waar ze kunnen koken, studeren of afspreken met andere leerlingen. Ariane is verantwoordelijk voor het netjes houden van de keuken en ook voor haar eigen wasgoed. 

Het onderwijs op de school

De komende twee jaar gaat Ariane dus haar Internationaal Baccalaureaat halen; dit staat in Nederland gelijk aan het VWO. Op school mag de prinses haar eigen vakkenpakket samenstelen, met naast de gangbare lessen, keuze uit vakken als Italiaans, Russisch, politiek en milieusystemen. Naast school is er ruimte voor sporten als zeilen, skiën, mountainbiken en yoga. Ook wordt er les gegeven in creatieve vakken, zoals pottenbakken, poëzie, tuinieren en theater. 

Tekst gaat verder onder de foto.

sport 6

Een uitgebreide muziekacademie 

Een belangrijk onderdeel van de school is de muziekacademie. Door middel van masterclasses en optredens van professionele muzikanten wordt er aandacht besteed aan een breed scala van muziekgenres en -stijlen. Bijna een derde van de leerlingen krijgt zangles of les in het bespelen van een instrument. Voor de prinses is dit goed nieuws, want ze is dol op gitaarspelen en zingen. 

Bekijk hier de video van de school! 

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: UWC Adriatic 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--