Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe weetjes over de bruiloft van prinses Maria Laura

6 september 2022 · Leestijd 3 min

Nog een paar dagen en dan is het zover: het huwelijk van de Belgische prinses Maria Laura. Haar moeder prinses Astrid verwacht het zaterdag niet droog te kunnen houden tijdens de bruiloft. Dat vertelde zij tijdens een persconferentie over het huwelijk van haar oudste dochter. Ook deelde ze een paar nieuwe weetjes over de huwelijksdag.

Prinses Astrid, de zus van koning Filip van België, stond afgelopen vrijdag de pers te woord in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. "Mijn echtgenoot en ik verheugen ons ontzettend voor onze dochter", sprak de 60-jarige prinses, die werd bijgestaan door haar man prins Lorenz. "Het is een ontzettend groot evenement voor ons. Voor Laura was het belangrijk om in Brussel te trouwen omdat ze hier geboren en getogen is. Ze is dol op haar stad."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Getuigen

Prinses Maria Laura (34) en haar verloofde William Isvy, die wonen en werken in Londen, trouwen 's ochtends in het stadhuis op de Grote Markt in de Belgische hoofdstad. Bijna 38 jaar geleden, om precies te zijn op 22 september 1984, trouwden haar ouders in hetzelfde stadhuis. De ceremonie vindt plaats in kleine kring. De burgemeester zal in het Nederlands, Frans, Duits en Engels spreken, aangezien een deel van de familie van William Engels spreekt. 

Lees meer leuke weetjes onder de officiële verlovingsfoto van Maria Laura en William.

Prinses-Maria-Laura-en-verloofde-William

Uiteraard zal ook de koninklijke familie aanwezig zijn. Naast de grootouders van de bruid, koning Albert en koningin Paola,  worden koning Filip en koningin Mathilde, prins Laurent en zijn echtgenote prinses Claire, en prinses Delphine verwacht. Als getuigen heeft Maria Laura haar jongere zussen Luisa (26) en Laetitia (19) gevraagd. William heeft gekozen voor zijn broer en zus. 

's Middags vindt het kerkelijk huwelijk plaats in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in hartje Brussel. Bijna 500 gasten zijn uitgenodigd voor de trouwdienst, die om 14.30 uur begint. Prinses Maria Laura zal naar het altaar worden begeleid door haar vader. Haar nichtje Anna Astrid (6) en 3-jarige neefje Maximilian, de kinderen van haar broer Amedeo en zijn vrouw Elisabetta, zijn bruidskinderen. Tijdens de plechtigheid zullen er zowel katholieke als joodse liederen te horen zijn. De nummers zijn stuk voor stuk uitgekozen door Maria Laura en William, die van Joodse afkomst is. 

Trouwjurk

Het is heel cliché, maar velen zijn altijd reuze nieuwsgierig naar de kleding van de bruid. Tijdens de persconferentie werd er enkel meegegeven dat de prinses haar jurk "zorgvuldig uitgekozen heeft".  De naam van de ontwerper zal pas op de trouwdag zelf bekendgemaakt worden. 

De huwelijksdag van het bruidspaar wordt afgesloten met een besloten receptie, diner en avondfeest. Ook zal er een familiefoto gemaakt worden om de heuglijke dag te vereeuwigen. We zijn benieuwd en houden het in de gaten!

Het huwelijk van prinses Maria Laura en William is het eerste koninklijke huwelijk in de Belgische koninklijke familie sinds 2014. Toen beloofde Laura's oudere broer Amedeo (36) in Rome eeuwige trouw aan de Italiaanse Elisabetta (34). 

Prinses-Astrid-en-prins-Amedeo
Prinses Astrid met haar oudste zoon op zijn huwelijksdag, 5 juli 2014.
Prins-Amedeo-en-zijn-bruid
De trotse bruidegom met zijn kersverse echtgenote Elisabetta, die voor een bruidsjurk van Valentino koos.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--