Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nog een staatsbezoek! Margrethe met Frederik in Duitsland

Nog een staatsbezoek! Margrethe en Frederik in Duitsland

10 november 2021 · Leestijd 2 min

Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen deze dagen een staatsbezoek, ook koningin Margrethe is haar land uit. Samen met kroonprins Frederik brengt de Deense vorstin een staatsbezoek aan buurland Duitsland.

Het staatsbezoek begon woensdagochtend in Berlijn, waar Margrethe en Frederik eerst de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw ontmoetten. Daarna volgde een brunch met bondskanselier Angela Merkel en een bezoek aan het culturele centrum Humboldt Forum en de Brandenburger Tor. 

Ook leggen moeder en zoon een krans bij Neue Wache bij Unter den Linden, een gedenkplaats voor slachtoffers van oorlog en tirannie. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket in Schloss Bellevue, de ambtswoning van de bondspresident.

Lees verder onder de foto's.

Op de tweede dag van hun bezoek zijn Margrethe en Frederik aanwezig bij de opening van een netwerkconferentie voor het Duitse en Deense bedrijfsleven. Vooral Frederik zal zich daar laten zien. Margrethe bezoekt die dag enkele culturele instellingen.

Van Berlijn naar München

Vrijdag wordt het staatsbezoek voortgezet in München. Margrethe moet het dan zonder Frederik stellen. De koningin bezoekt weer enkele culturele instellingen en is te gast bij München Urban Colab, een groot zakencentrum waarbij duurzaam ondernemen voorop staat. Margrethe zal kennismaken met enkele Deense startups en een innovatieworkshop bijwonen.

Zaterdag sluit Margrethe het staatsbezoek af met een bezoek aan de prestigieuze Akademie der Bildenden Künste. Het kunstenfonds van Denemarken en de Akademie gaan een nieuwe samenwerking aan die moet resulteren in nieuwe grote exposities in München en Keulen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--