Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nog even geen Royal Run voor Frederik

25 maart 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik heeft woensdag bekendgemaakt dat de zogenoemde Royal Run is verschoven naar 6 september. De editie op Groenland staat nu gepland voor 30 augustus.

"We hebben ons met het hele gezin verheugd op de Royal Run, maar vanwege de huidige situatie met het coronavirus moeten we het loopfeest helaas verplaatsen", zo liet Frederik weten via sociale media. Met zijn gezin riep hij iedereen - jong en oud - op om plezier te blijven beleven aan bewegen, maar ook de aanbevelingen van de autoriteiten op te volgen en geduld te hebben. "We hopen dat de Royal Run na de zomer een groot samenzijn kan worden en dat iedereen tot die tijd goed voor zichzelf zorgt."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beweging

De Royal Run, in 2018 door Frederik ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag in het leven geroepen om de Denen in beweging te krijgen, zou worden gehouden op tweede pinksterdag in Sønderborg, Aalborg, Odense, Kopenhagen/Frederiksberg en op het eiland Bornholm. Dit jaar deed Groenland voor het eerst mee. Daar was de sportloop gepland voor 28 mei.

Bron: ANP / Det Dankse Kongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--