Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nog heel even geduld: Paleis Het Loo gaat later open

27 juli 2021 · Leestijd 2 min

De vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo in Apeldoorn duurt langer dan voorzien. Het was de bedoeling dat het paleis dit jaar de deuren weer zou openen voor publiek na drie jaar bouwwerkzaamheden. Het paleis meldt nu op Facebook dat de heropening medio 2022 zal zijn. Kortgeleden is begonnen met het opnieuw inrichten en afwerken van tientallen zalen en kamers in Het Loo.

Paleis Het Loo ging in 2018 dicht voor een verbouwing die in totaal ruim 123 miljoen euro gaat kosten. Er was groot onderhoud nodig aan technische installaties en leidingen en er moest heel veel asbest worden verwijderd. Die werkzaamheden hebben vertraging opgelopen door onverwachte tegenvallers.

Tegelijk met het groot onderhoud is onder de bassecour, het voorplein van het paleis, een nieuwe ondergrondse museumzaal van 5550 vierkante meter gebouwd. De zaal krijgt licht door een immense glasplaat in de bassecour en vormt straks de bezoekersingang van Paleis Het Loo. In het paleis uit de zeventiende eeuw en de zijvleugels zijn tal van historische resten weer zichtbaar gemaakt en gerestaureerd. Ook zijn kamers van koningin Mary, koningin Wilhelmina en prins Bernhard opnieuw en authentiek ingericht.

Paleis Het Loo is nu eigendom van de Staat der Nederlanden en is sinds 1984 een museum. Tijdens de verbouwing zijn de tuinen en stallen van het paleis in de zomermaanden wel open voor bezoekers.

Tot begin jaren 70 woonde prinses Margriet met haar gezin op het paleis. Na hun huwelijk in 1967 neemt het bruidspaar intrek in de oostelijke vleugel van Het Loo. Prins Maurits werd er geboren in 1968, een jaar later prins Bernhard. Wanneer Pieter-Christiaan in 1972 geboren wordt woont het gezin nog een aantal jaar op Het Loo voordat zij verhuizen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--