Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noors koningspaar nog tot Pasen thuis

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het Noorse koningspaar neemt het zekere voor het onzekere: koning Harald en koningin Sonja zonderen zich zeker tot Pasen af. Dat heeft het hof laten weten aan de Noorse krant Dagbladet.

Het koningspaar is op leeftijd, Harald is 83 en Sonja 82, en heeft ervoor gekozen langer in buitenverblijf Kongsseteren te blijven. Daar brachten de koning en koningin ook de quarantainetijd door. Na een staatsbezoek aan Jordanië trokken Harald en Sonja zich terug in de lodge zo'n 12 kilometer buiten Oslo. "We volgen de richtlijnen van de autoriteiten", aldus een woordvoerder, die benadrukte dat die lijn geldt voor zowel leden van de koninklijke familie als hofmedewerkers.

Niet alleen Harald en Sonja vallen in de risicogroep, ook kroonprinses Mette-Marit moet haar gezondheid goed in de gaten houden. De echtgenote van kroonprins Haakon heeft een longaandoening, de chronische ziekte longfibrose. Haakon, Mette-Marit en hun kinderen verblijven in Skaugum, de kroonprinselijke residentie zo'n 18 kilometer buiten Oslo. Zowel Harald als Haakon werkt vanuit huis.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--