Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noors kroonprinselijk paar brandt kaarsjes voor Oekraïne

2 maart 2022 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen hebben dinsdagavond een speciale kerkdienst voor Oekraïne bijgewoond. In de kerk in Oslo werden gebeden opgezegd voor de slachtoffers na de invasie van Rusland.

De vredesdienst was georganiseerd door verschillende kerkgemeenschappen en organisaties. Haakon en Mette-Marit werden door een Oekraïense 13-jarige jongen en bisschoppen welkom geheten bij hun aankomst.

Tijdens de dienst werden gebeden opgezegd en toespraken gehouden. Na afloop werden kaarsen aangestoken. Ook het kroonprinselijk paar brandde een paar kaarsjes.

Lees verder onder de foto

Haakon_Mette-marit_2.jpeg

Koning Filip van België heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van Defensie in de wijk Evere in Brussel. De koning werd daar bijgepraat over de situatie in Oekraïne en ook over de leveringen die België doet om de bevolking van Oekraïne te beschermen.

Tijdens het bezoek aan de generale staf van het Belgische leger sprak Filip met de Belgische minister van Defensie Ludivine Dedonder en de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmes. Ook premier Alexander De Croo was bij het bezoek aanwezig.

Net als Nederland levert ook België wapenhulp aan het door Rusland aangevallen Oekraïne. Dit weekend werd bekend dat België ook troepenhulp richting Oost-Europa zal sturen. Deze week nog vertrekken 300 Belgische militairen naar Roemenië om daar deel uit te maken van de bescherming aan de oostflank van NAVO-grondgebied, aldus premier De Croo.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--