Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noorse prinses Märtha Louise gaat scheiden

5 augustus 2016 · Leestijd 2 min

Prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn gaan uit elkaar. Dat heeft het Noorse hof vrijdag bekendgemaakt. "Het is pijnlijk en verdrietig", aldus de officiële reactie van koning Harald en koningin Sonja. Het koningspaar is dankbaar voor de jaren dat Ari deel uitmaakte van de familie en wil ook in de toekomst een goede relatie met hem behouden.

Märtha Louise, die in 2002 in Trondheim met de schrijver huwde, zegt in een verklaring dat het "onuitsprekelijk triest is voor ons beiden te ontdekken dat we niet meer samen verder kunnen. We zijn, zoals meer koppels, uit elkaar gegroeid. We eindigen het huwelijk maar blijven samen in het ouderschap." Märtha Louise en Ari hebben drie dochters, van 13, 11 en 7 jaar. "We voelen ons schuldig omdat we niet meer in staat zijn hen gezamenlijk de veilige haven te bieden die ze verdienen. We bidden en hopen dat we de rust krijgen in dit gevoelige proces. De kinderen hebben tijd nodig om dit te verwerken, om te rouwen en zichzelf te vinden - elk afzonderlijk. We zijn ook maar gewone mensen", aldus Märtha Louise, die net als Ari geen verder commentaar wil geven en de media vraagt om privacy. De prinses blijft wonen in Lommedalen en houdt ook het familielandgoed 'Bloksbjerg' op Hankø. Ari Behn gaat zich vestigen in de omgeving van de kinderen, aldus het hof. Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--