Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oeps! Prinses Catherine raakt handtas kwijt door enthousiaste fan

28 april 2023 · Leestijd 2 min

Prins William en prinses Catherine zijn vrijdag naar Wales gereisd om slachtoffers van de mijnramp in het dorpje Aberfan te herdenken. Op 21 oktober 1966 kwamen 116 kinderen en 28 volwassenen om het leven door een lawine van mijnafval die vanaf de berg Myndd Merthyr over het dorp en de plaatselijke school walste.

De prins en de prinses van Wales bezochten het herdenkingspark dat in 1974 ter nagedachtenis aan de slachtoffers werd geopend. William en Catherine namen daar een moment stilte om stil te staan bij de ramp.

Ook sprak het koppel met vertegenwoordigers van het Aberfan Memorial Trust, de organisatie die het park onderhoudt. De prins en de prinses gingen ook in gesprek met mensen die geliefden zijn verloren bij de ramp.

Lees verder onder de foto's. 

Catherine, William bezoeken Aberfan
Catherine, William bezoeken Aberfan

Kritiek op koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth bezocht Aberfan in 1966 acht dagen na de gebeurtenis. De vorstin kreeg destijds kritiek dat ze niet eerder was langsgekomen omdat haar man prins Philip en de toenmalig premier Harold Wilson wel een dag na de ramp naar het dorp waren gekomen. De Queen kwam in 1974 terug om de herdenkingsplaats te openen en reisde ook in 1997 en 2012 af naar Aberfan.

Lees verder onder de foto.

Koningin Elizabeth bezoekt Aberfan, 1966

Hilarisch moment

Tijdens het bezoek raakte de prinses van Wales kort haar handtas verloren. De schuldige was de 1-jarige dreumes Daniel Williams, die het accessoire van Catherine had gepakt toen zij met zijn moeder stond te praten.

De kleine Daniel greep de zwarte handtas van Catherine vast en begon ermee te spelen. Lucy, de moeder van de jongen, zei tegen haar zoon dat hij de tas terug moest geven aan de prinses. Catherine hoefde haar tas echter niet gelijk terug en zei dat Daniel er nog even op mocht passen van haar terwijl ze een paar andere mensen begroette. "Niet opeten hoor", zei Lucy nog tegen haar zoon toen Catherine haar tas even bij hem achterliet.

Catherine, William bezoeken Aberfan
Catherine, William bezoeken Aberfan

Bekijk hier een video van het moment.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--