Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: De officiële portretfoto van koning Frederik X

15 januari 2024 · Leestijd 2 min

Nu Frederik en Mary officieel koning en koningin zijn, horen daar natuurlijk ook officiële portretfoto's bij. Het Deense koningshuis deelde gisteren de portretfoto van koning Frederik.

Op Instagram deelt het Deense koningshuis de nieuwe foto van de koning. Bij het bericht schrijft het hof dat koningin Margrethe II afstand heeft gedaan van de troon en dus Koning Frederik X de nieuwe koning is. Ook delen ze in het bericht dat kroonprins Christian nu de nieuwe troonopvolger is. Dit portret is gemaakt in Paleis Amalienborg, vlak voor dat de koning vertrok naar Paleis Christiansborg op de dag van de troonswisseling.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het monogram van Frederik X

Gisteren werd de monogram van koning Frederik bekend gemaakt door het Deense koningshuis. Een monogram is een naamkenmerk van de koning die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld koninklijk briefpapier. Het monogram bestaat uit twee gespiegelde letters 'F' waartussen het Romeinse cijfer 'X' is geplaatst met daarboven een kroon. 

Koning Frederik op zijn tweede dag als koning op 15 januari.
Koning Frederik op zijn tweede dag als koning op 15 januari.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--