Ga naar submenu Ga naar zoekveld

OM wil cel en tbs voor man die prinses Amalia bedreigde

20 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Tegen een 32-jarige man uit Zwolle is 10 maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het bedreigen van prinses Amalia. Hij benaderde haar via Instagram en dreigde haar op Koningsdag op te zoeken.

Wouter G. zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag, zo schreef hij haar in januari. "Ja meisje, er is geen ontkomen aan", schreef hij onder meer. Hij beschreef seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool. Ook wilde hij haar op haar school opzoeken. Een vriend van de prinses werd via Instagram met de dood bedreigd. Volgens G. liet hij op het Instagram-account dagboekteksten van zichzelf achter. Het was voor de grap, zei hij. Bij de politie gaf hij aan ziekelijke berichten gestuurd te hebben. "Na wat biertjes besloot ik haar wat op stang te jagen", verklaarde hij eerder.

Familieleden van hem zijn bang dat G. iemand iets aan gaat doen. Die angst heeft de officier van justitie ook. Hij probeerde onder meer op de school van de prinses een toneeloptreden te krijgen. "Probeert u dichter bij Amalia te komen?" vroeg de rechter. G. ontkende.

Zijn teksten gericht aan de prinses en een vriend, beiden minderjarig, hebben een "sinistere, gewelddadige, seksuele en angstaanjagende lading", zei de officier. De verdachte is eerder al meerdere keren gedwongen opgenomen geweest. Hij leidt aan schizofrenie, concludeerde het Pieter Baan Centrum. Hij onttrekt zich telkens aan behandeling en daarom is tbs met dwangverpleging vereist.

De rechtbank in Zwolle doet op 3 november uitspraak.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--