Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onder de hamer! Koninklijk stukje bruidstaart uit 1981

29 juli 2021 · Leestijd 2 min

Iedereen kan binnenkort bieden op een stuk royale cake. Veertig jaar nadat ze trouwden wordt bij een Engels veilinghuis een stuk van de bruidstaart van prins Charles en prinses Diana te koop aangeboden, schrijft The Sun.

Het stuk gebak van zo'n 20 bij 20 centimeter is versierd met een koninklijk wapen in de kleuren rood, blauw en goud. Het werd na de trouwceremonie in 1981 overhandigd aan Moyra Smith, een van de medewerkers van Clarence House, en is al die tijd bewaard gebleven in huishoudfolie en een cakevorm.

Smith bewaarde de lekkernij tot 2008, toen het werd gekocht door een verzamelaar. Het veilinghuis noemt het "een merkwaardig en uniek aandenken" en verwacht dat het rond de 500 pond (bijna 590 euro) opbrengt.

In het verleden zijn al vaker stukjes bruidstaart van royals door een veilinghuis onder de hamer gebracht. Zo werden ook al stukjes cake geveild die de gasten geserveerd kregen op de huwelijken van William en Catherine, van prins Andrew en Sarah Ferguson en van prinses Anne en Mark Philips. Ook stukken bruidstaart van Charles' huwelijk met Camilla zijn al eens te koop aangeboden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--