Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ongemakkelijk moment tijdens theekransje met Elizabeth en Philip

11 november 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth houdt net als heel veel Britten van een kopje thee; met of zonder een scheutje melk. De Britse vorstin organiseert daarom met enige regelmaat een theekransje voor genodigden. Actrice Helen Mirren onthulde afgelopen vrijdag dat ze ooit een vrij ongemakkelijk koninklijk theemomentje heeft gehad.

Helen Mirren (links) als genodigde op een theekransje van koningin Elizabeth.
Helen Mirren (links) als genodigde op een theekransje van koningin Elizabeth.

De 74-jarige actrice was door de vorstin uitgenodigd voor de thee, maar wist zich geen houding te geven toen ze prins Philip om een beetje melk wilde vragen.

Het theekransje begon überhaupt al niet zoals Mirren had verwacht. Ze dacht in eerste instantie namelijk dat ze met nog tweehonderd anderen bij Elizabeth op de thee mocht komen, maar eenmaal binnen bleek het slechts om een select groepje genodigden te gaan.

Lees verder onder de foto.

Met of zonder melk?

"Ik loop naar binnen en daar zitten iets van acht mensen aan een tafel. Prins Philip, de Queen, een of andere sjeik en een paar mensen uit de paardenwereld. Maar ik weet helemaal niets van paarden en de koningin weet er alles van", zei de actrice. Toch besloot ze om er het beste van te maken en voorzichtig een gesprekje met de andere gasten aan te knopen. Maar daarna ging het mis.

Mirren wilde graag wat melk in haar thee, maar die stond aan de andere kant van de tafel bij prins Philip. "Mijn brein maakte kortsluiting en ik wist niet meer hoe ik prins Philip moest aanspreken", vertelde ze. "Is het sir? Is het uwe majesteit? Is het onbeleefd om hem te vragen de melk door te geven? Of moet ik een lakei vragen?" Uiteindelijk besloot de actrice om haar thee maar zonder melk te drinken. "Ik kon er maar niet uitkomen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--