Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ongewoon interview voor koningin Margrethe op paleis

30 december 2021 · Leestijd 2 min

Een groep 'gewone' Denen is kortgeleden langs geweest op paleis Fredensborg om koningin Margrethe te interviewen. De achttien personen werden gekozen uit in totaal 2.000 mensen die een vraag voor de vorstin hadden ingestuurd naar aanleiding van haar vijftigjarig regeringsjubileum in 2022.

De Deense omroep DR legde het bezoek vast en zendt op 8 januari een registratie uit. De achttien vragenstellers komen uit alle lagen van de bevolking. Zo wilde de 14-jarige Villads weten of Margrethe ooit boos is geweest dat ze koningin moest worden. De 76-jarige Erik vroeg de koningin naar haar rouwperiode na het overlijden van haar man prins Henrik in 2018. Tv-presentator Kåre Quist begeleidt het gesprek.

De 81-jarige Margrethe zit op 14 januari precies vijftig jaar op de Deense troon. Vanwege de coronacrisis zijn de meeste festiviteiten uitgesteld naar de zomer.

Speciale postzegel

Postzegelvel_Margrethe.jpg

Ter gelegenheid van haar regeringsjubileum worden er komende maandag alvast drie speciale postzegels uitgebracht door PostNord. Op het postzegelvel wordt Margrethe twee keer afgebeeld: aan de ene kant als jonge en pas benoemde regent en aan de andere kant als huidig staatshoofd. Tussen de twee afbeeldingen staat het koninklijke wapen. 

Bron: ANP / Foto: © PostNord

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--