Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Afzeggingen voor verjaardagsfeest prins Andrew

14 februari 2020 · Leestijd 2 min

Na het nieuws dat er op 19 februari geen vlaggen gehesen zullen worden, hebben nu prins Harry en zijn vrouw Meghan laten weten niet aanwezig te zijn voor de 60e verjaardag van prins Andrew.

Het koninklijk paar zou niet met het vliegtuig naar Engeland gaan maar in Canada blijven. Zij zouden de uitnodiging hebben afgeslagen omdat zij die dag al andere verplichtingen hebben. 

Naar verluidt zou koningin Elizabeth in eerste instantie een feest ter ere van haar zoon houden, maar zouden de plannen zijn gewijzigd naar een kleinschalig familiediner, aldus Fox News.

Harry sluit paleiskantoor

Harry en Meghan besloten eerder dit jaar om een stap terug te doen binnen het koningshuis. Ook werd bekend dat Harry en Meghan hun paleiskantoor op Buckingham Palace hebben gesloten. Het personeel dat voor hen werkte zal opzoek moeten gaan naar een nieuwe baan. Voor twee van hen is er een plek binnen de hofhouding van het Britse koningshuis.

Prins Andrew

Prins Andrew ligt al maanden onder vuur, na een geruchtmakend interview met de BBC over zijn banden met de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, die in zijn cel zelfmoord pleegde toen hij vastzat op verdenking van seksueel misbruik. Na het gesprek met de omroep, waarin de prins volgens critici op weinig overtuigende wijze beschuldigingen van misbruik aan zijn eigen adres ontkende, lieten verschillende zakenpartners hem vallen en legde hij zijn taken voor het koningshuis neer.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--