Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onthulling plannen Koningsdag in Maastricht uitgesteld

14 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het blijft nog even afwachten wat Maastricht en de provincie Limburg in petto hebben voor de koninklijke familie als zij op 27 april de stad bezoeken voor de viering van Koningsdag. De feestelijke presentatie van het programma die voor woensdag op de agenda stond, gaat niet door.

De burgemeester van Maastricht onthulde eerder dit jaar al het thema van Koningsdag 2020: Leef.
De burgemeester van Maastricht onthulde eerder dit jaar al het thema van Koningsdag 2020: Leef.

De gemeente en de provincie vinden het niet gepast om in het licht van de huidige omstandigheden rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus een presentatie te geven. "Dit betekent nadrukkelijk niet dat het besluit is genomen om Koningsdag 2020 in Maastricht af te blazen", zo staat in een verklaring. 

"De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gelden immers vooralsnog tot en met 31 maart. De voorbereidingen voor Koningsdag gaan gewoon door, waarbij de situatie rond het virus uiteraard nauwgezet wordt gemonitord", aldus de gemeente.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Koningsdag of Koninginnedag niet zou kunnen doorgaan. Vanwege de mond-en klauwzeercrisis werd in 2001 de viering in Meppel en Hoogeveen - de eerste keer dat Máxima Zorreguieta als verloofde van prins Willem-Alexander zou meekomen - geschrapt. De koninklijke familie kwam een jaar later alsnog naar Drenthe.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--