Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontwerpers trouwjurk Diana hebben ruzie

18 januari 2021 · Leestijd 1 min

Exen en ontwerpers David en Elizabeth Emanuel hebben ruzie over schetsen van ontwerpen die ze voor prinses Diana hebben gemaakt. Elizabeth had zonder overleg met haar ex-man een aantal tekeningen geveild. David stapte naar de rechter omdat hij ook eigenaar is van de ontwerpen en wil voorkomen dat zijn ex in de toekomst weer schetsen verkoopt, meldt de Daily Mail.

2010: Britse modeontwerpster Elizabeth Emanuel poseert voor fotografen met een van de vele jurken
2010: Britse modeontwerpster Elizabeth Emanuel poseert voor fotografen met een van de vele jurken die zij voor prinses Diana heeft ontworpen. Op de achtergrond staat een kopie van Diana's trouwjurk. Het echte exemplaar is in het bezit van Diana's zoons.

Het echtpaar was verantwoordelijk voor verschillende ontwerpen van Diana, waaronder de jurk die zij in 1981 droeg tijdens haar huwelijk met prins Charles. Elizabeth heeft de afgelopen jaren schetsen van onder meer de trouwjurk geveild, tot groot ongenoegen van David.

Hij stelt dat de twee tijdens hun scheiding in 1990 hebben afgesproken de naam Emanuel niet meer te gebruiken. Daarom is David van mening dat met het verkopen van de schetsen die afspraak is geschonden. Hij eist ook een schadevergoeding en wil dat tekeningen die zijn ex nog heeft worden vernietigd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--