Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ook koningin Letizia verloor jongste zus

8 juni 2018 · Leestijd 1 min

Spaanse en Argentijnse media wijzen in de berichtgeving over het tragische overlijden van Inés Zorreguieta, de jongste zus van koningin Máxima, op de overeenkomsten met de dood in februari 2007 van Érika Ortiz, de jongste zus van koningin Letizia. Ook Érika besloot om zelf een eind te maken aan haar leven.

2007 - Felipe en Letizia bij de begrafenis van Erika Ortiz
2007 - Felipe en Letizia bij de begrafenis van Erika Ortiz.

Zowel Inés (33) als Érika (31) waren de jongste in hun respectievelijke gezinnen, ze waren artistiek en gevoelig, en kenden zo hun problemen terwijl hun oudere zussen volop in de schijnwerpers kwamen te staan door te trouwen met de troonopvolgers van respectievelijk Nederland en Spanje.

Érika met name had het moeilijk met de aandacht die ze zelf ook kreeg omdat ze de zus was van Letizia, die haar werk als televisiejournalist verruilde voor een leven met prins Felipe, nu de Spaanse koning. De Spaanse koninklijke familie woonde de uitvaart bij, zoals nu ook het koninklijk gezin naar Argentinië is gereisd voor de uitvaart.

Bron: ANP

Heb je zelf vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113

24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--