Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opmerkelijke uitspraak van Andrew over seksueel misbruik

14 december 2021 · Leestijd 2 min

Prins Andrew heeft opnieuw van zich laten horen in de misbruikzaak die tegen hem loopt. In een elf pagina's tellend document dat de advocaten van de prins hebben ingediend bij de rechtbank van New York betichten zij vermeend slachtoffer Virginia Giuffre er onder meer van haar aanklacht tegen de royal opzettelijk vaag te houden.

In de nieuwe juridische documenten die zijn ingediend bij een rechtbank in New York reageren zij op de civiele claims die Giuffre tegen Andrew heeft ingediend. In de juridische memo beschrijft het team van Andrew de claim als "onbegrijpelijk of op zijn minst dubbelzinnig". De juristen van de prins onderbouwen dit door te stellen dat Giuffre haar versie van de gebeurtenissen in diverse media-uitingen regelmatig heeft veranderd. Ook zeggen ze dat "herinneringen vervagen en er daardoor valse herinneringen worden gecreëerd."

Prins Andrew wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van Virginia Giuffre. De tweede zoon van koningin Elizabeth zou haar zo'n twintig jaar geleden hebben misbruikt toen ze jonger was dan 18 jaar. Ze zou geronseld zijn door de veroordeelde en inmiddels overleden zakenman Jeffrey Epstein, die destijds bevriend was met de prins.

In de nieuwe documenten stellen de advocaten van prins Andrew ook dat Giuffre 17 was op het moment van de vermeende overtredingen, en dat dat in New York de leeftijd is waarop je meerderjarig bent. Om die reden moet ze volgens de advocaten nog maar met bewijzen komen dat ze gedwongen werd om tegen haar wil seks te hebben met de prins.

Op 4 januari volgt er in New York een hoorzitting in deze zaak.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--