Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opnieuw rechtszaak voor Harry en Meghan

4 september 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Sussex is weer naar de rechter gestapt om foto's die de paparazzi hebben gemaakt. Dit keer gaat het om foto's waarop ze met Archie in een draagzak en haar hondjes door een bos dichtbij Vancouver wandelt, meldt Evening Standard.

De hertogin van Sussex heeft juridische stappen ondernomen tegen Splash News, die de foto's in januari maakte. Donderdag vertelde Meghan aan het hooggerechtshof in Londen dat haar en haar zoons privacy geschonden is.

Meghan zou de fotograaf gezien hebben en daarmee ingestemd hebben met het maken van de foto's, maar haar advocaat Jonathan Barnes ontkent dat. Volgens hem was de hertogin op privéterrein, dicht bij het huis ter waarde van 10 miljoen pond, waar zij logeerde.

Voorheen heeft Meghan eerder juridische stappen ondernomen tegen foto's  die zonder toestemming zijn genomen van haar zoon. De grootste rechtzaak die Meghan echter op dit moment heeft lopen is tegen Mail Online. De Britse tabloid krant publiceerde een handgeschreven brief van haar naar haar vader. In deze brief smeekte ze hem niet langer samen te werken met de media en geen interviews meer te geven. In deze rechtzaak gaf Meghan aan dat ze zich tijdens haar zwangerschap onbeschermd voelde door het koningshuis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--