Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oranjebond wil klokgelui en vlaggen op 18e verjaardag Amalia

1 december 2021 · Leestijd 2 min

De Oranjebond roept Nederlanders op de 18e verjaardag van prinses Amalia volgende week dinsdag groots te vieren. Onder meer met klokgelui en vlaggen door het land moet de dag waarop de prinses de leeftijd bereikt waarop ze haar vader koning Willem-Alexander eventueel kan opvolgen niet onopgemerkt voorbij gaan.

"We roepen iedereen op deze koninklijke verjaardag te vieren met vlag en oranje wimpel; als symbool van vreugde en verbondenheid. Het zou mooi zijn als vanuit allerlei plekken in Nederland de klokken zullen klinken tussen 09.00 uur en 09.10 uur", laat Oranjebond-voorzitter Pieter Verhoeve weten. "Klokgelui staat voor hoop, vreugde, verdriet en troost, goed om op 7 december deze te laten klinken."

Eerder werd al bekend dat de Koninklijke Klokkenspelvereniging (KNKV) een speciale compositie heeft gemaakt voor de jarige. Het werk met de titel Amalia Achttien zal op haar verjaardag en de dagen erna door beiaardiers door het hele land worden gespeeld.

De Oranjebond heeft een felicitatieregister voor Amalia geopend. Burgemeesters worden opgeroepen om samen met een 18-jarige uit hun gemeente een persoonlijke boodschap voor de prinses op te nemen. De bond maakt zelf een felicitatiefilm voor haar.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--