Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Overzicht: De fratsen van prins Laurent

5 februari 2016 · Leestijd 3 min

De meeste prinsen gedragen zich voorbeeldig maar zeker niet allemaal. Een prins die steeds weer in opspraak is vanwege zijn eigenaardige gedrag en uitspraken is de Belgische Laurent. De broer van koning Filip zei deze week dat hij het soms zat is om prins te zijn. Wij maakten een overzicht van de fratsen van prins Laurent.

‘Rook jij ook wiet?’

Toen prins Laurent en zijn vrouw Claire vorig jaar een bezoek brachten aan een huis van ‘Renovassitance’, een organisatie die huizen verbouwt voor mensen met financiële problemen, was de prins plots gefascineerd door het rastakapsel van een journalist: ‘Rook jij ook wiet? Want mensen met rasta’s gebruiken dat nogal hè?’ Ingevroren hond Vanwege zijn grote liefde voor honden kreeg Laurent de bijnaam prins ‘Woef’. Toen in 2009 plots zijn Berner Senner overleed had de prins geen tijd om afscheid te nemen. Laurent besloot zijn hond in te laten vriezen. Na een paar maanden heeft hij zijn hond weer laten ontdooien om hem een laatste groet te brengen.

Claire-en-laurent.jpg

Praten met dieren

In 2013 sprak prins Laurent met zijn vrouw Claire over zijn grote droom: spreken met alle dieren ter wereld. "Kan jij je even inbeelden wat de intellectuele rijkdom zou zijn om te kunnen spreken met een inktvis, een mug, een vogel, een walvis? Wat een geluk en wat een intellectuele verrijking zou dat zijn." ‘Ga eens hier staan, dan zal ik u eens filmen’ Vorig jaar bezocht Laurent de nieuwe Porchegarage in Mechelen. Of hij de aanwezigheid van de pers fijn vond was te betwijfelen. Hij pakte de camera van een journaliste en zei: ‘Vindt u het leuk als ze u zo filmen? Ga eens hier staan, dan zal ik u eens filmen.’ Kind vergeten Tijdens zijn speech op een gala-avond van de Koning Boudewijnstichting maakte prins Laurent een flinke fout. Toen hij samen met Claire op het podium stond had hij het in zijn toespraak over "onze twee kleine talentjes", terwijl hij en prinses Claire drie kinderen hebben: Louise, Nicolas en Aymeric. Oeps!

Laurent-met-kinderen.jpg

Vrouwelijke rondingen

Eind 2015 bezocht Laurent een tentoonstelling over stripverhalen. De prins verzamelt cartoons over zichzelf en heeft dan ook een duidelijke mening over het onderwerp. Terwijl hij wijst naar de heupen van een aanwezige vrouw meldt hij aan de tekenaar:  ‘Hier dit is meer vrouwelijk. Ik heb dat zeer graag, waarom tekent u ze niet zo?
Zaterdag in Blauw Bloed een reportage over de onbegrepen prins Laurent.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--