Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Overzicht: Leuke momenten met de koning

4 november 2015 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander zat vrijdag (30 oktober) 2,5 jaar op de troon. Jeroen Snel sprak de koning tijdens het staatsbezoek aan China en feliciteerde hem met het halve lustrum. Om het te vieren hebben wij een overzichtje gemaakt van leuke momenten met onze huidige koning!

Het koningschap is natuurlijk een zware baan, maar Willem-Alexander ziet vooral de positieve kanten."Het is en blijft een prachtige baan, op elk vlak" zei de koning tegen Jeroen Snel in China. Wij blikken terug op vijf leuke momenten met koning Willem-Alexander van de afgelopen 2,5 jaar. DJ Willem-Alexander Bij sommige activiteiten van de koning komen verborgen talenten aan het licht. Als het koningspaar in Chicago is in juni van dit jaar gaat de koning even met het Nederlandse duo Sunnery James en Ryan Marciano achter de draaitafel staan.

DJ-Willem-alexander-Chicago.jpg

Oeps..

Om te vieren dat de Koninklijke Landmacht 200 jaar bestaat krijgt de koning een speciaal herinneringssabel uitgereikt. In ruil voor de sabel moet de koning een munt geven, maar de leren handschoenen van zijn uniform zorgen ervoor dat hij het muntje in zijn broekzak niet zo makkelijk te pakken krijgt. Na lang graaien schiet de koning in de lach. Als hij de munt heeft gevonden én de sabel heeft ontvangen loopt hij opnieuw tegen problemen aan: hij krijgt de sabel niet in de houder. Met wat hulp komt het allemaal goed. Gelukkig kan de koning er om lachen!

Willem-Alexander-muntje.jpg

Trots

De koning is een echte sportliefhebber. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 moedigt hij de Nederlandse sporters vanaf de tribune vol enthousiasme aan. En met succes, want Sven Kramer wint goud op de 5000 meter. Een trotse Willem-Alexander overhandigt Sven de gouden medaille.

Willem-Alexander-Winterspelen.jpg
Willem-Alexander-Sven-Kramer.jpg

‘Is het zo’n dag?’

In september van dit jaar verbaast koning Willem-Alexander ons opnieuw met een verborgen talent. Bij de opening van het wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen, gaat de koning zelf ook nog even het veld op. Het publiek kijkt vol spanning toe, en dan.. GOAL!

Willem-Alexander-scoort-Museumplein.jpg
Willem-Alexander-goal_01.jpg

Een nat pak

Al een aantal jaar steken leden van de koninklijke familie de handen uit de mouwen bij NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In 2014 helpt koning Willem-Alexander mee op kinderboerderij Het Akkertje in Rijswijk. De regen valt met bakken uit de hemel. Maar ondanks een nat pak lijkt de koning het prima naar zijn zin te hebben.

Willem-Alexander-NLdoet.jpg

Kijk deze zaterdag naar Blauw Bloed voor een reportage over 2,5 jaar koning Willem-Alexander op de troon. Bron foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--