Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paleis geeft update over gezondheid koningin Elizabeth

27 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is nog altijd in goede gezondheid. Dat bevestigt een woordvoerder van Buckingham Palace aan Britse media nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Britse premier Boris Johnson positief is getest op het coronavirus.

Elizabeth ontmoette Johnson iets meer dan twee weken geleden, op 11 maart, voor het laatst. De 93-jarige Queen verkeert ondertussen nog steeds in goede gezondheid, ondanks dat ze haar zoon prins Charles onlangs nog zag. Ook bij hem is het coronavirus geconstateerd.

Volgens een mededeling van Buckingham Palace volgt koningin Elizabeth alle goede raad voor haar welzijn op. Prins Charles verblijft momenteel in Schotland, waar hij op zijn residentie Birkhall in zelfisolatie zit. Vanuit daar blijft de prins van Wales werken, liet Clarence House donderdag weten.

Geen verjaardagsparade koningin Elizabeth

De officiële viering van de verjaardag van koningin Elizabeth, het zogeheten Trooping the Colour, gaat dit jaar niet door in de traditionele vorm. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus gaat de parade en de daaropvolgende balkonscène op 13 juni niet door, meldt Buckingham Palace. Er worden nog enkele andere opties overwogen, zo staat in een verklaring van het hof.

De plechtigheden trekken altijd tienduizenden belangstellenden naar het centrum van Londen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--