Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paleis legt afwezigheid Maria Teresa uit

18 januari 2019 · Leestijd 2 min

Het lijkt erop dat groothertogin Maria Teresa zich schuldig voelt of dat ze veel kritiek heeft gekregen voor haar afwezigheid woensdag bij de uitvaart van graaf Philippe de Lannoy, de vader van prinses Stéphanie. Anders is het moeilijk te verklaren waarom het Luxemburgse hof zo nadrukkelijk laat weten dat de groothertogin zielsveel van haar schoondochter houdt en woensdag in gedachten bij haar was.

Maria Teresa was woensdag niet in Anvaing in de Belgische provincie Henegouwen maar in Parijs, voor een eerdere officiële afspraak aldus de uitleg van het paleis. Echtgenoot groothertog Henri ging met zoon prins Louis en dochter prinses Alexandra wel naar de begrafenis, waarbij onder anderen ook de Belgische koningin Mathilde aanwezig was. Philippe de Lannoy overleed vorige week vrijdag op 96-jarige leeftijd. Stéphanie, die in 2012 met de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume trouwde, was zijn jongste dochter en achtste kind.

Geschiedenisprijs

Maria Teresa reikte in het prestigieuze Institut de France een geschiedenisprijs uit van de stichting van de royalty- en society journalist en televisiepresentator Stéphane Bern. Bij de uitreiking waren ook de Franse presidentsvrouw Brigitte Macron aanwezig en Farah Pahlavi, de ex-keizerin van Iran. De groothertogin vond dat ze die niet kon teleurstellen door naar de begrafenis te gaan van de vader van haar schoondochter. Maar het hof voelde kennelijk aan dat niet iedereen daar begrip voor zou hebben en legde het woensdag én donderdag nog even uit.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--