Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De favoriete parfum van koningin Elizabeth

13 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Het dragen van een parfum is voor veel van de royals een onmisbare stap. Veel hebben een kenmerkende parfum die ze al jaren dragen. Ook koningin Elizabeth greep standaard hetzelfde flesje voordat ze het huis verliet.

Royals dragen graag parfum, koning Charles bracht in 2022 zelfs een geurtje op de markt. Een royal die als geen ander wist dat parfum je dat extra beetje zelfverzekerdheid kan geven is koningin Elizabeth. Zij had dan ook een favoriet luchtje die zij keer op keer droeg: Guerlain L’Heure Bleue. Dit klassieke geurtje werd voor het eerst in 1912 uitgebracht en bevat topnoten van anijs en bergamot. 

Liefhebber van Chanel 

Maar dit is niet het enige luchtje waar de wijlen koningin graag voor koos. In haar voorraad had ze namelijk ook een flesje van het bekende Chanel nummer 5. Ze had de parfum cadeau gekregen van Frederick Browning, een werknemer van prins Philip. In een brief in 1955 bedankte ze hem voor het luchtje. "Zoals gewoonlijk heb je precies ontdekt wat ik zo graag wilde hebben en ik wil je heel erg bedanken voor de Chanel geur. Ik ben hem al aan het gebruiken en ik hoop dat ik er nog beter door ga ruiken!"

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--